Mangel på skadedyrbekjempelse kan føre til betydelig økonomisk tap.

Skadedyrbekjempelsens tjenester er avgjørende for samfunnet. Å bli kvitt skadedyr kan spare mye penger.


Skadedyrbekjempelse og -forvaltning refererer til ethvert system eller tiltak som har til hensikt å eliminere eller redusere populasjoner av insekter som kan være skadelige for miljøet eller menneskers helse. Et skadedyrbekjempelsesprogram krever mye innsats og ressurser, men det er uunnværlig, spesielt for hus. Her er grunnene til at skadedyrbekjempelse er viktig og hvorfor alle huseiere bør vurdere å bruke det:

Forebygging av skader på boliger og strukturer

Norge bruker hvert år mye penger på å reparere skader forårsaket av maurangrep. Maurene spiser tre og treprodukter som kryssfiner, papir og papp. Når de har gravd seg inn i hjemmets trekomponenter, kan maur spise bjelkene, gulvene og veggene fra innsiden. Den svake strukturen setter husstandsmedlemmer i fare for kollaps. I eldre boliger og konstruksjoner som ikke er behandlet for maur, kan problemet være spesielt problematisk. Maur er kjente skadedyr i områder der termitter trives, så å administrere et hjem for å beskytte det mot dem krever konstant årvåkenhet og hjelp fra skadedyrbekjempende midler.

Forebygging av allergier

Skadedyr kan forårsake en rekke helseproblemer hos mennesker, inkludert hudallergier, astma og andre luftveisproblemer. Mygg kan for eksempel gi utslett på huden. Det er også en rekke allergener som bæres av noen skadedyr som kan forårsake alvorlige reaksjoner hos noen mennesker. Kakerlakken kan for eksempel forårsake allergi hos minst 7 % av menneskene. I tillegg er de en ledende årsak til astma hos barn.

Forebygging av sykdommer og andre helserisikoer

Noen få av sykdommene som skadedyr kan spre er spedalskhet, hudinfeksjoner, urinveisinfeksjoner, borreliose, tarminfeksjoner, dysenteri, malaria, dengue og matforgiftning. Videre bærer de bakterielle og virale patogener som kan påvirke menneskers og dyrs helse. Disse sykdommene kan behandles, men de kan forårsake alvorlige helseproblemer hos barn, eldre og de som er nedsatt immunforsvar, hvorav mange vil kreve profesjonell medisinsk behandling eller sykehusinnleggelse. Følgelig kan det resultere i medisinske kostnader på millioner av dollar.

Vedlikehold av møbler, tepper og klær slik at de ikke blir skadet eller forringet

Møbler, tepper og klær må være skadet for å unngå kostnadene ved reparasjon og utskifting. Kjedelige insekter ødelegger tre- og tekstilkomponenter i møbler. En rekke insekter, inkludert teppefeil, kakerlakker, møll og sølvfisk, tiltrekkes av stoff, og bruker det ofte som matkilde.

Vedlikehold av matforsyning

Verdens befolknings overlevelse avhenger av matforsyning. Det makroøkonomiske nivået i næringen påvirker økonomiene i verden og gir grunnlaget for de fleste av de aktive næringene i dag også. Gnagere spiser nesten 20 % av matforsyningen vår uten riktig skadedyrkontroll. Gnagereangrep og angrep forårsaker tap av mat for millioner av dollar hvert år. Ved å kontrollere trusselen kan matforsyningen holdes håndterlig og brukbar. Å implementere skadedyrbekjempelse hjemme kan bidra til å redusere matsvinn og forurensning. I tillegg spiser skadedyr mat og etterlater seg uønsket organisk materiale som død hud, kroppsdeler, avføring og urin, noe som kan påvirke kvaliteten på maten vi spiser.
Mer info

Previous post Det er endelig et anti-maurmiddel som virker
Next post Den beste måten for maurkontroll