Klarer du å bruke maurgift for å bli kvitt maur?

Hvert år invaderer maur hjem og uteplasser, noe som får mange til å drømme om å bli kvitt dem. I disse dager kan du oppnå drømmene dine ved å bruke maurgift. Det er et par ting du må vite for å unngå unødvendige giftige stoffer og miljøpåvirkninger.

Maurgift wikiHos moderne maur er imidakloprid, deltametrin og pyretrin de vanligste giftstoffene. Til tross for forskjellene deres, tjener de alle som nevrotoksiner på maur. Det grunnleggende om maurgift er dekket for hver forskjellige gift:


<img src="https://render.duply.co/query/uv1g5go1HVnHpiq/image.jpg? hva gjør maur maurgift=Gift mot maur%20demo» alt=»Maurgift»>

Over hele verden er deltametrin et velkjent insektmiddelDet vanligste og mest populære insektmiddelet i verden er deltametrin. Maur er de mest målrettede insektene, men også veggedyr, kakerlakker, mygg, flått, lopper og edderkopper håndteres med det. Dette stoffet er et syntetisk pyretroid, en kjemisk variant av naturlige pyretriner (pyrethrum) som lages av planter. forekommer i krysantemumblomsten.

Imidakloprid og deltametrin er nevrotoksiske legemidler. På grunn av den høye konsentrasjonen som kreves, er giften fortsatt relativt trygg. Dette stoffet kan imidlertid også forårsake allergier og astma hos mennesker, og er svært giftig for vannlevende organismer. Mindre kjæledyr kan også bli rammet. Dermed bør man være forsiktig og bruke gift med stor tilbakeholdenhet.


Imidacloprid er et forbudt insektmiddelI tillegg til å være et systemisk insektmiddel (biocid), påvirker imidakloprid sentralnervesystemet til maur. Legemidlet er et neonikotinid, også kjent som nikotin eller nikotinanalog, som ble utviklet i mange former av Shell og Bayer på 1980- og 1990-tallet.

Nervegift hemmer nerveimpulser hos maur, noe som resulterer i lammelse og død. Gjennom direkte kontakt så vel som gjennom metabolske prosesser virker giften. Imidacloprid binder seg sterkere til insektsnervereseptorer enn til kjæledyr, noe som gjør det mye mindre giftig og farlig for mennesker og andre dyr.

I Europa er neonikotinoider forbudt som utendørs plantevernmidler fordi de skader pollinerende insekter (f.eks. bier).


Pyrethrin – en vanlig gift for maurTradisjonelt kalles stoffet krysantemum siden det forekommer naturlig i krysantemumarter, men det produseres også syntetisk i stor skala. pyretrin er et biocid og nevrotoksin akkurat som sine forgjengere. Et av de tidligste plantevernmidlene kjent for mennesker er pyretrin. Allerede i 1000 f.Kr. brukte Chou-dynastiet i Kina det som et insektmiddel.

Natriumionekanaler i nerveceller holdes åpne av stoffet ved å forsinke lukkingen. Som en konsekvens forårsaker ukontrollerte og forsterkede nervesignaler et fyrverkeri av sensasjoner, som fører til insektets død.

Fyretrin er biologisk nedbrytbart og har lav toksisitet for mennesker. Det bør ikke være noen forvirring mellom pyretrin og pyretroid, som har en høyere miljøpåvirkning siden det ikke brytes ned. Faktisk hoper det seg opp i miljøet.

Kjøp en maurgift fra en butikk som også forklarer hvordan du bruker den. Nettbutikken Skadedyrproffen gir både flott maurgift og god kunnskap.

Previous post Den beste måten for maurkontroll